Om Boel

Boel Dahlberg

Välkommen till min värld utformad av passion och glädje

Du kanske känner igen dig? Du längtar efter något annat. Det känns i magen, men du lyssnar inte och fortsätter tills inget känns kul längre. Det behöver inte vara så. Det finns så många fler möjligheter och val. Jag är här för att visa dig hur. Men först, här är min story:

”Du är alltid ett beslut bort från ett helt annat liv”

Oh! Det är ju precis som i filmen Eat Pray Love!” har jag fått höra när jag berättar min transformerande resa. Inte riktigt! Men det finns likheter. Jag reste inte till Italien och åt spagetti dock. För mig blev det Portugal, fisk och dans. Men lyckan, kärleken och meningen med livet var ämnen som jag funderade över och fick svar på under tiden.

Jag som sällan hade klivit utanför min trygghetszon förvånade min omgivning och inte minst mig själv genom att lämna mitt ”trygga” jobb som lärare. Mina barn hade flyttat hemifrån och jag hade haft tid att fundera över hur jag ville leva mitt liv. Min passion är att dansa och jag hade länge haft en dröm att bo utomlands under det mörka och kalla vinterhalvåret i Sverige. Jag följde min passion och reste till Portugal och tog danslektioner. Väl där kom jag i kontakt med ”Svenska Skolan Lissabon” och jobbade på skolan i 1,5 år.

Jag hade aldrig rest själv förut, alltid valt den välkända och upptrampade vägen och livet. Ett liv som gick lite väl mycket på rutin dock. Genom att följa mitt hjärta, lita på min intuition och gå utanför min bekvämlighetszon öppnades en helt ny värld och ett nytt liv för mig. Med det kom en ny insikt. Det är ok att vara rädd och inte helt bekväm. Det går ändå att göra en förändring. Du behöver inte låta din rädsla stoppa dig. Det handlar om att lyssna till ditt inre, vad du verkligen vill och vara modig. Ta första steget och bekvämligheten kommer på vägen. Där började min resa med att hitta mitt sanna jag. Vem jag innerst inne är och hur jag vill leva mitt liv. I stället för att försöka kontrollera livet i detalj lät jag det mer flyta och utvecklas på egen hand och möjligheter, erbjudande och upplevelser kom till mig. Jag följde mitt hjärta till de möjligheter som kändes rätt för mig. Ju mer vi vågar följa vårt hjärta och lita på vår intuition desto modigare blir vi. Vi kommer mer i samklang med oss själva, vårt syfte och den unika person vi är. Tryggheten hittar vi inte utanför oss. Den skapar vi inom oss själv.

Många har blivit inspirerade över mitt mod att bryta upp och förändra mig själv och mitt liv och har önskat att de kunde göra detsamma. Man känner att något saknas i livet men vet inte riktigt vad man vill och låter sig hindras av begränsande tankar och rädslor. Om alla följer sin unika väg är jag övertygad om att många skulle må betydligt bättre och känna mer glädje och tillfredsställelse i livet.

Vad fick mig att ta steget?

Jo, insikten om att åren passerar förbi i en rasande fart. En dag är det försent att göra allt det där vi innerst inne ville göra men sköt upp och inte vågade. Det gäller att leva livet på det sätt vi vill medan vi är här. Vår stund på jorden. Vi har en viss tid här och jag ville inte ångra att jag inte vågade leva det liv jag ville.
Det var det som fick mig att skapa det liv jag lever i dag och vad jag gör nu.

Jag har transformerat mig själv och mitt liv på ett sätt jag aldrig trott var möjligt. Från rädslor och begränsningar till tillit, trygghet i mig själv och oändliga möjligheter. Nu lever jag ett friare liv med mer passion, lätthet och färre saker som håller mig tillbaka. Tänk så mycket begränsningar vi bär omkring på helt i onödan som hindrar oss att ta steget och leva det liv vi vill leva.

Nu då?

Jag är här för att inspirera dig att stanna upp och lyssna till dig själv ett tag. Vem är du? Vad vill du? Är du den person du vill vara? Lever du det liv du vill leva? Känner du dig glad och levande? Vad längtar du efter?

Det är några av de frågor jag hjälper mina klienter att få svar på genom mitt arbete som coach. Om du känner dig begränsad just nu ska du veta att det finns en värld fylld av helt nya möjligheter som väntar på dig.

Varmt välkommen att boka ett 20 minuters samtal för att ta reda på vad jag kan göra för dig

Utbildningar

NLP Practitioner och Coach Portugal
Lärarexamen – Legitimerad lärare Sverige
Montessorilärare Sverige
Yogalärarutbildning Indien
Barnyogalärare Sverige/ Portugal
Undersköterska Sverige